Om ondernemers op weg te helpen naar financiering, hebben een aantal partijen de handen ineen geslagen. Het ministerie van Economische Zaken, Kamers van Koophandel, MKB-NL/ VNO-NCW, Nederlandse Vereniging van Banken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn initiatiefnemer van de Nationale Financieringswijzer (NFW). De NFW is een online portaal dat de ondernemer gericht op weg helpt naar financiering. Op basis van ingevulde gegevens die op de onderneming betrekking hebben, worden suggesties gedaan over financieringsvormen die geschikt zouden kunnen zijn en wordt doorverwezen naar partners die ondernemers verder kunnen helpen.

Een van deze partners is de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De NVB introduceert met Forwardinfinanciering.nl een website die de ondernemer verder op weg helpt naar bancaire financiering. Naast informatie over de bancaire financieringsvormen vind je hier wat er bij komt kijken wanneer je als ondernemer een financieringsverzoek in wilt dienen. Er zijn links opgenomen naar verschillende banken die actief zijn op het gebied van financiering van het mkb. Tenslotte hebben actualiteiten en achtergronden een plek op de site.

Met deze initiatieven, informatie en tools willen de banken het makkelijker maken voor een ondernemer om de juiste financiering te vinden.